Göteborgs Buss erbjuder färdtjänst och sjukresor för Västra Götalandsregion och Göteborg med kranskommuner. Det är företagets motto att det ska vara kul att åka buss och taxi – för alla. Därför har  vi utvecklat 70 specialfordon som passar för färdtjänst, handikapp- och sjuktransporter.

Hos Göteborgs Buss är passagerarna i trygga händer

Företaget har många års erfarenhet av både färdtjänst och sjuktransport. Vi vet vad som krävs för att  kunderna ska må bra medan de färdas till sin destination. Alla verksamhetens förare följer en 5-dagarsutbildning för att de ska kunna ta hand om  passagerarna på rätt sätt. Varje individ är viktig och därför är vi alltid måna om att välja rätt chaufför till rätt kund.

Specialfordon som anpassas för passagerare med nedsatt rörelseförmåga

Vi erbjuder flera olika fordon som är specialanpassade för färdtjänst och sjuktransport. Dessa är alla handikappsanpassade på olika sätt. Förutom extra plats i bussen och möjligheten att ta bort och sätta dit säten för att skapa mer utrymme, så är de lätta att ta sig in i. Vi kan stå till tjänst med två typer av bussar: låggolvsbussar med en ramp som fälls ut, eller bussar som är försedda med en lift som gör det lätt för den rullstolsburna att komma in i fordonet.

Rullstolstaxi – taxin som passar alla

För att underlätta ytterligare för resenärerna erbjuder vi även en specialutvecklad rullstolstaxi – ”taxin för alla” som den även kallas. Dessa taxibilar har plats för en rullstol som enkelt körs in via en ramp och spänns fast bak i bilen. För att göra det ännu lättare så sänks den bakre delen av bilen ner för att rullstolen ska kunna rullas in.

Välkommen att ringa eller maila för mer information om specialbussar och rullstolstaxi.